Šéfkuchařský nůž
Velký šěfkuchařský nůž, určený pro základní práce v kuchyni, jako porcování masa, krájení a sekání zeleniny.
Je to základní nůž do každé kuchyně.
Čepel vyrobená z oceli N690, profesionálně kalené ve vakuu na tvrdost 60 HRC.
Na rukojeť použito dřevo Wenge, s unikátním vzhledem, které skvěle vypadá díky střídání tmavohnědých a světlejších trachejí, které mu dodávají skutečně výjimečný vzhled a charakter. Roste v centrální a západní Africe (především v zemích Zair, Kamerun a Gabon).
Dále dřevo Padouk odolné a tvrdé dřevo s intenzivní oranžovou barvou. Tato dřevina se vyskytuje v tropické Africe v Angole, Kamerunu, Středoafrické republice, Rovníkové Guineji, Gabonu, Nigérii a Zaire.
Podrobnosti o noži
Ocel: N690
Tvrdost: 59-60 HRC
Celková délka: 290 mm
Délka čepele: 170 mm
Tloušťka čepele u ručky: 2,5 mm
Váha nože: 102g
Výbrus: klínový, vysoký
Ručka: Padouk, Wenge