Šéfkuchařský nůž

26.04.2025

Velký šěfkuchařský nůž, určený pro základní práce v kuchyni, jako porcování masa, krájení a sekání zeleniny.  

Je to základní nůž do každé kuchyně.

Čepel vyrobená z oceli N690, profesionálně kalené ve vakuu na tvrdost 60 HRC.

Na rukojeť použito dřevo Wenge, s unikátním vzhledem, které skvěle vypadá díky střídání tmavohnědých a světlejších trachejí, které mu dodávají skutečně výjimečný vzhled a charakter. Roste v centrální a západní Africe (především v zemích Zair, Kamerun a Gabon).

Dále dřevo Padouk odolné a tvrdé dřevo s intenzivní oranžovou barvou. Tato dřevina se vyskytuje v tropické Africe v Angole, Kamerunu, Středoafrické republice, Rovníkové Guineji, Gabonu, Nigérii a Zaire.

Podrobnosti o noži

Ocel: N690

Tvrdost: 59-60 HRC

Celková délka: 290 mm

Délka čepele: 170 mm

Tloušťka čepele u ručky: 2,5 mm

Váha nože: 102g

Výbrus: klínový, vysoký

Ručka: Padouk, Wenge